Російські війська зосереджують свої зусилля на Покровському та Курахівському напрямах фронту, тоді як у Вовчанську Харківської області противник застряг. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook.

За його словами, окупанти зосередили найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів із восьми ударних бригад на Покровському та Курахівському напрямках. Сирський повідомив, що росіяни намагаються захопити населені пункти Годин Яр, Клещеївка та Калинівка, що дозволить їм просуватися у напрямку Краматорська та Слов’янська.

Крім того, противник штурмує Білогорівку Луганської області, намагаючись прорватися до Сіверська із двох напрямків.

При цьому у Вовчанську Харківської області російські війська намагаються просунутися вперед у глибину українських підрозділів для створення «поясу безпеки». Однак окупанти, незважаючи на залучені сил та кошти, загрузли на цій ділянці.

На думку Сирського, зараз завдання для ЗСУ – утримання займаних рубежів та позицій, не допущення прориву оборони, а також максимальне знищення живої сили та техніки ворога:

«Для цього ми зосереджуємо зусилля на підвищенні якості проведення занять з підрозділами, що проходять бойове злагодження, в ході яких відпрацьовуються питання боротьби з дронами супротивника та захист від них, пересування на полі бою, застосування засобів РЕБ, евакуація поранених та багато інших питань, які є актуальними в умовах сучасного бою.

Share:

administrator

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *